Παρασκευή, 9 Απριλίου 2010

"Κατέβασμα" εφαρμογών flash με τον Firefox

Για να "κατεβάσετε" στον υπολογιστή σας εφαρμογές Flash τις οποίες θέλετε να χρησιμοποιήσετε σε υπολογιστές χωρίς σύνδεση στο διαδίκτυο θα χρειαστείτε τον Mozila Firefox και το πρόσθετο (add-on) Download flash and video.
Κάντε πρώτα την εγκατάσταση του Firefox αφού τον μεταφορτώσετε εδώ.
Μετά επισκεφθείτε αυτήν την ιστοσελίδα (χρησιμοποιώντας τον Firefox φυσικά) και επιλέξτε Add to Firefox (στο πράσινο κουμπί στο κέντρο).

Ακολουθήστε τα βήματα και αφού ολοκληρωθεί η εγκατάσταση, θα έχετε διαθέσιμο ένα κουμπάκι (με ένα βέλος που δείχνει προς τα κάτω) στην κάτω δεξιά γωνία του Firefox. Κάθε φορά που θα βρίσκεστε σε μια σελίδα στην οποία υπάρχει μια εφαρμογή Flash που μπορείτε να την "κατεβάσετε" το κουμπί γίνεται μπλε:

Απλά κάντε κλικ πάνω του, διαλέξτε το σωστό αρχείο και ορίστε που θα το αποθηκεύσετε. Εάν υπάρχουν περισσότερα από ένα αρχεία επιλέξτε το σωστό περνώντας πάνω από τα ονόματα και παρατηρήστε πότε σχηματίζεται ένα κόκκινο πλαίσιο γύρω από την εφαρμογή που σας ενδιαφέρει.
Σε ορισμένες ιστοσελίδες που έχουν πολλά μέτρα προστασίας κατά του "κατεβάσματος" αυτό δεν είναι εφικτό αλλά στις περισσότερες (και ειδικά σε αυτές με εκπαιδευτικό περιεχόμενο) είναι πολύ εύκολο.
Για να ανοίξετε τα αρχεία τα οποία αποθηκεύσατε Επιλέξτε Άνοιγμα με.. και επιλέξτε τον Firefox.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου